Ξεκινούν τα έργα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας, προϋπολογισμού 1,5εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις τόσο για την συντήρηση όσο και για την επισκευή βλαβών και φθορών που έχει υποστεί σε συγκεκριμένα σημεία το οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας. 

Οι εργασίες που θα γίνουν, αφορούν στην άρση καταπτώσεων, τον καθαρισμό τάφρων, την εξυγίανση και αποκατάσταση βλαβών οδοστρωμάτων, την αποκατάσταση βλαβών υφιστάμενων τεχνικών έργων, εργασίες ανακατασκευής οδοστρωσίας, επούλωση λάκκων, τοποθέτηση τμημάτων ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, καθώς και τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης, στα τμήματα του Εθνικού & Επαρχιακού οδικού δικτύου των δύο Δήμων: Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού του νομού Εύβοιας όπου έχουν καταγραφεί οι αντίστοιχες βλάβες.

Συγκεκριμένα:

α) Συντήρηση της εθνικής οδού υπ’ αρ. 77 στο τμήμα Στροφυλιά έως Ιστιαία – Αιδηψό, και ειδικότερα: 

β) Επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ., της επαρχιακής οδού υπ’ αρ. 22, είτε με πλήρη ανακατασκευή της οδοστρωσίας, είτε μόνο με ασφαλτόστρωση.

γ) Αποκατάσταση βλαβών του οδοστρώματος, σε επιμέρους τμήματα μήκους από 30μ. έως 300μ. μόνο με ασφαλτόστρωση στην επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 29 Αιδηψού – 2 Γιάλτρα – Λιχάδας, και ειδικότερα στο τμήμα μετά τον οικισμό Γιάλτρων.

δ) Αποκατάσταση βλαβών σωληνωτού οχετού απορροής όμβριων υδάτων επί της εθνικής οδού υπ’αρ.77 στη θέση Δερβένι, καθώς και σε σωληνωτούς οχετούς στο τμήμα από Μετόχι προς Φαράκλα της επαρχιακής οδού υπ’αρ.22. Ανακατασκευή τάφρου σε μήκος περίπου 300 μ. στην επαρχιακή οδό υπ’ αρ. 22.

ε) Αποκατάσταση οποιασδήποτε άλλης βλάβης προκύψει στο επαρχιακό ή εθνικό δίκτυο εντός των ορίων των δύο παραπάνω αναφερομένων Δήμων.

στ) Τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στους ανωτέρω δρόμους.

Όλες οι εργασίες θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές, την εγκεκριμένη μελέτη και τις εντολές της επίβλεψης.

Για προσπάθεια συνολικής αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος τόσο στα συγκεκριμένα έργα. «Είμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα δρόμων που εξυπηρετούν χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες. Είναι απαρχαιωμένοι, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται με τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες προκαλούν σημαντικές φθορές. Ο στόχος είναι σταθερός και απόλυτος: Να δημιουργήσουμε ένα οδικό δίκτυο με υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και εύκολης προσβασιμότητας. Είναι ακόμη ένας τομέας για τον οποίο γίνεται γιγάντια προσπάθεια να εξοικονομήσουμε πόρους και να παρεμβαίνουμε με γρήγορους ρυθμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

16 Οκτ 2017 17:00
Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 73 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ [ ... ]

14 Οκτ 2017 20:04
Ανακοίνωση του ΣΒΣΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Γ.Γ ΣΤΡΑΤΗΓ. [ ... ]

11 Οκτ 2017 17:03
Όταν είσαι 15 χρονών απαγορεύεται να πιείς μπύρα αλλά επιτρέπεται να επιλέξεις το φύλο σου

Με τι λογική εσείς οι 148 βουλευτές ψηφίσατε [ ... ]

06 Οκτ 2017 13:21
Μυθολογικό εργαστήρι για ενήλικες 2017-2018

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς [ ... ]

16 Οκτ 2017 16:51
Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019: Όλο το παρασκήνιο της διεκδίκησης - Τα προβλήματα, η διαχείριση και η ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Του Νάσου Νασόπουλου

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια [ ... ]

13 Οκτ 2017 17:45
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, για τις 5 απολύσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Το θέμα των απολύσεων σε καταστήματα μαζικής [ ... ]

09 Οκτ 2017 19:56
Το ντοκιμαντέρ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με [ ... ]

05 Οκτ 2017 17:01
ΑΝΘΟ-Τετάρτη για τους Συνεταιρισμούς

 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ ενδιαφέρον [ ... ]

16 Οκτ 2017 13:32

• Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που [ ... ]

13 Οκτ 2017 10:34
Πάτρα: Η Κυρία Χριστίνα της πλατείας Μαρκάτου ζητά τη βοήθεια όλων μας - Θέλει ρούχα και στέγη για το χειμώνα...

Η Κυρία Χριστίνα κατοικεί εδώ και καιρό [ ... ]

09 Οκτ 2017 10:37

• Διακοπή της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί [ ... ]

04 Οκτ 2017 17:15
Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο η σχολική σύμβουλος Εύβοιας, Ρούλα Κεχρή

• Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο πήρε [ ... ]