Λιβαδειά, 2/8/2017

Απόψε (2 Αυγούστου 2017) στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε η «Ονοματοδοσία ανωνύμου πλατείας στην συνοικία “Ζαγαράς ” του Δήμου Λεβαδέων σε Πλατεία Παναγιώτη Στάμου.»

Το θέμα ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Ο Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου εκπροσωπήθηκε από τον Νίκο Στάμου − πρόεδρο και τους Δαμιανό Μωραΐτη μέλος του ΔΣ και Χρήστο Καρβούνη μέλος.

Στην αρχή της συζήτησης ο Όμιλος έκανε παρέμβαση με το Δαμιανό Μωραΐτη που παρατίθεται στη συνέχεια:

«Καλησπέρα, σας ευχαριστώ που μου δίνετε το λόγο. Τυπικά την αίτηση για την ονοματοδοσία της ανωνύμου πλατείας, την είχε κάνει ο Σύλλογος Ελικωνίων, η αίτηση μάλιστα όπως αναφέρεται στην εισήγηση, συνοδευόταν από περίπου 256 υπογραφές, που θα μπορούσε να είναι πάνω από 2.000.

Έκτοτε όμως έχει δημιουργηθεί ένας Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου και θα ήθελα λοιπόν να πω δυο λόγια εκπροσωπώντας τον Όμιλο Φίλων Παναγιώτη Στάμου για να ακουστούν και να καταγραφούν στα πρακτικά του Δ. Σ. Λεβαδέων.

Ο όμιλος μας είναι πραγματικά όμιλος και δεν έχει νομική υπόσταση από επιλογή μας γιατί θέλουμε να είμαστε μια ένωση προσώπων με ανοικτές διαδικασίες

Δυο λόγια κυριολεκτικά για το πως ο ίδιος ο Παναγιώτης Στάμος αυτοβιογραφείται στο πρώτο του βιβλίο του 1983 (ΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΡΟΣ ΧΕΙ−ΡΟΝΟΜΗΘΕΙΣ) όπου σημειωτέον μιλάει σε τρίτο πρόσωπο και λέει «Διετέλεσε μέχρι τα 12 ανυπόδητος, αχίτων και χαμαιεύνης» και κλείνει την αυτοβιογραφία του λέγοντας «Πικρά αυτοδίδακτος χωρίς ανακουφιστικούς τίτλους διδάσκει αεί διδασκόμενος και ελπίζει να του τυχαίνουν πάντα καλοί δάσκαλοι, δηλαδή μαθητές !»

Αυτός ήταν ο Παναγιώτης ο Στάμος, ο οποίος διετέλεσε Καθηγητής, στη συνέχεια Γυμνασιάρχης και Λυκειάρχης στη Γερμανική Σχολή, επί του τυπικού είναι αυτό, και επί της ουσίας υπήρξε δάσκαλος φωταυγής για πάρα πολλούς στην Ελλάδα και όχι μόνο, όπως και για πολλούς επίσης από μας εδώ στη Λιβαδειά και ειδικά για πολλούς από μας που ήμασταν στην Εκπαίδευση, και συνεχίζει και θα συνεχίζει να είναι δάσκαλος εσαεί.

Κατέλειπε μία βιβλιοθήκη με πάνω από δυόμισι χιλιάδες βιβλία, από την οποία ένα μέρος της, περίπου 300 βιβλία, επιλογή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, έγινα από τον όμιλό μας δωρεά στη Βιβλιοθήκη. Τα βιβλία αυτά έχουν καταλογογραφηθεί και εντός των ημερών θα είναι διαθέσιμα στο αναγνωστικό και κύρια στο ερευνητικό κοινό. Υπάρχουν ακόμα περίπου δύο χιλιάδες βιβλία τα οποία καταλογογραφούντε και ελπίζουμε μέχρι τέλος του έτους να είναι στη διάθεση του αναγνωστικού και ερευνητικού κοινού.

Σας ευχαριστούμε καταρχάς γιατί αυτό το θέμα περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και ευχαριστούμε όλους σας και όλες τις παρατάξεις. Να είστε βέβαιοι ότι αυτό σας τιμάει, ότι σας τιμάει δηλαδή το γεγονός που αποδίδετε αυτή την τιμή, μετά θάνατον, στον Παναγιώτη Στάμο.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.»

Για τον Όμιλο Φίλων Παναγιώτη Στάμου

Ο Πρόεδρος

 

Νίκος Στάμου

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

16 Οκτ 2017 17:00
Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 73 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ [ ... ]

14 Οκτ 2017 20:04
Ανακοίνωση του ΣΒΣΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Γ.Γ ΣΤΡΑΤΗΓ. [ ... ]

11 Οκτ 2017 17:03
Όταν είσαι 15 χρονών απαγορεύεται να πιείς μπύρα αλλά επιτρέπεται να επιλέξεις το φύλο σου

Με τι λογική εσείς οι 148 βουλευτές ψηφίσατε [ ... ]

06 Οκτ 2017 13:21
Μυθολογικό εργαστήρι για ενήλικες 2017-2018

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς [ ... ]

16 Οκτ 2017 16:51
Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019: Όλο το παρασκήνιο της διεκδίκησης - Τα προβλήματα, η διαχείριση και η ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Του Νάσου Νασόπουλου

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια [ ... ]

13 Οκτ 2017 17:45
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, για τις 5 απολύσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Το θέμα των απολύσεων σε καταστήματα μαζικής [ ... ]

09 Οκτ 2017 19:56
Το ντοκιμαντέρ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με [ ... ]

05 Οκτ 2017 17:01
ΑΝΘΟ-Τετάρτη για τους Συνεταιρισμούς

 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ ενδιαφέρον [ ... ]

16 Οκτ 2017 13:32

• Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που [ ... ]

13 Οκτ 2017 10:34
Πάτρα: Η Κυρία Χριστίνα της πλατείας Μαρκάτου ζητά τη βοήθεια όλων μας - Θέλει ρούχα και στέγη για το χειμώνα...

Η Κυρία Χριστίνα κατοικεί εδώ και καιρό [ ... ]

09 Οκτ 2017 10:37

• Διακοπή της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί [ ... ]

04 Οκτ 2017 17:15
Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο η σχολική σύμβουλος Εύβοιας, Ρούλα Κεχρή

• Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο πήρε [ ... ]