Με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και εγκάρδιους χαιρετισμούς – από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο Β΄, τον Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κύριο Δωρόθεο Β΄, τον Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου Στέλιο Μπρίγγο, τον πρώην Υπουργό Παναγιώτη Ρήγα, τον Γενικό Γραμματέα, πρώην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή – πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στην Αίθουσα ¨Γρυπάρειο¨ της Μυκόνου, την 7η Οκτωβρίου 2017 ¨Ημερίδα¨, με θέμα ¨Η Ολυμπιακή Ιδέα, τα Αναβολικά και τι πιστεύουμε εμείς σήμερα¨.

Πολύ καλή εντύπωση δημιούργησε η παρουσία, μεταξύ πολλών άλλων, καθηγητών και μαθητών του Λυκείου και του Ναξιακού Συλλόγου, του ΑΟ Πάρου, Φιλαθλητικού Συλλόγου Μυτιλήνης, του ΠΑΣ Ίκαρος, Πανικαριακού, του ΠΑΨΑΣ ¨Ρίβα¨, και του Γ.Σ. Αρίων Μυτιλήνης.

Στην κεντρική εισήγησή του ο Πρόεδρος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και πρώην Υφυπουργός Γιώργος Κατσιμπάρδης αφού ανέφερε τα ονόματα τριάντα δύο (32) ολυμπιονικών που είχαν αναδειχθεί κατά την αρχαιότητα από τα νησιά του Αιγαίου (όπου τελέστηκαν το Σαββατοκύριακο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες) υπογραμμίζοντας ότι το έπαθλό τους ήταν ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς ή δάφνης και ποτέ χρήματα, στάθηκε περισσότερο στο θέμα των θανάτων αθλητών και αθλητριών που προκαλεί η χρήση αναβολικών. Είπε συγκεκριμένα «Γνωμοδότηση 800 σελίδων καθηγητών και αθλητιάτρων του Πανεπιστημίου της Λειψίας της Γερμανίας, αναφέρει ότι κατά τη δεκαετία του ’80 προκλήθηκαν τριάντα τρεις (33) θάνατοι πρωταθλητών και πρωταθλητριών από τη χρήση αναβολικών».

Υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, όπως προαναφέρθηκε, έγιναν από τους εισηγητές:

  • Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, Καρδιολόγο MD Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Φαρμακοδιέγερση: χαπάκια… ¨επίχρυσα¨, ζωές… ¨χαλασμένες¨».

  • Παναγιώτη Δημάκο, PhD, Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, με θέμα «Πολιτισμός και Αθλητισμός».

  • Λουκά Κωνσταντίνου, Dr. MED Ορθοπεδικό Γιατρό – Αθλητίατρο, Ομοσπονδιακό Γιατρό Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW), Επιστημονικό Συνεργάτη Ιατρικής Σχολής Αθηνών με θέμα «Το παράδειγμα του Doping στον πρωταθλητισμό από το παρελθόν έως σήμερα: Διαφθορά ή στρατηγική επιβίωσης;» και

  • Καλλιόπη Δακτυλίδη, Πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Ιδιωτική Υπάλληλο με θέμα «Ο Αθλητισμός στις Κυκλάδες, χωρίς Αναβολικά».

Στους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές που προαναφέρθηκαν, τόνισαν τη μεγάλη αξία που έχουν οι ¨Ημερίδες¨ που διοργανώνει η εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, για τους πολίτες, τους αθλητικούς παράγοντες και μαθητές, μίλησαν με κολακευτικά λόγια για τον Πρόεδρο της εταιρείας και τους εξαίρετους εισηγητές.

Τέλος εντυπωσιακός ήταν ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Σύρου και Μυκόνου κυρίου Δωρόθεου Β΄, όπου αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Συγχαίρω ιδιαίτερα τον αγαπητό κ. Γιώργο Κατσιμπάρδη, τον Πρόεδρο της Εταιρείας «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά», η οποία διοργανώνει τη σημερινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διότι και με τη δραστηριότητά του αυτή καταδεικνύει το ρόλο του σωστού πολιτικού ανθρώπου.

Πολυγραφότατος νομικός, Αθλητής, Βουλευτής και Υφυπουργός, δεν ιδιώτευσε μετά την αποχώρησή του από την πολιτική, αλλά συνεχίζει την παρέμβασή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, με δράσεις και πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση και την κατά το δυνατόν άρση προβλημάτων και πρακτικών, που αλλοιώνουν ιδέες και θεσμούς διαχρονικούς, όπως αυτή του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

Και είναι γενική η διαπίστωση ότι τα αναβολικά προσβάλλουν καίρια την ιδέα του Αθλητισμού και μεταβάλλουν τους αθλητικούς στίβους, από στάδια ευγενούς άμιλλας, υγιούς συναγωνισμού, συναδέλφωσης ατόμων και λαών, σε πεδία σκληρού οικονομικού ή και πολιτικού ανταγωνισμού.

Εμείς οι Έλληνες, κληρονόμοι και κληροδότες της ιδέας του Αθλητισμού και Ολυμπισμού, έχουμε βαριά την ευθύνη να αγωνισθούμε ὠστε να περιοριστούν, όσο είναι δυνατόν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα, που διαβρώνουν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία μας.

Είμαι βέβαιος ότι η αποψινή Ημερίδα, στην οποία Συνοδικές μου υποχρεώσεις μού στέρησαν τη χαρά να παραστώ, θα συμβάλει σημαντικά προς το σκοπό αυτό.

Συγχαίροντας και πάλι τον κ. Γεώργιο Κατσιμπάρδη, τους συνδιοργανωτές της, Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο και το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, καθώς και τους εκλεκτούς ομιλητές, εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία και να αναδεικνύεσθε πάντα πρωταθλητές στον αγώνα της ζωής για τα μεγάλα, τα ωραία και τα αληθινά!»

1. Ο Πρόεδρος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, Γιώργος Κατσιμπάρδης
2. Ο Γενικός Γραμματέας, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής
3. Το πάνελ των εισηγητών από δεξιά ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Παναγιώτης Δημάκος, ο Λουκάς Κωνσταντίνου και η Καλλιόπη Δακτυλίδη. 

 

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

19 Οκτ 2017 18:01
H Λαμία ελεύθερη, 18 Οκτώβρη του 1944 - 73χρόνια μετά

Άρης Βελουχιώτης: 73 χρόνια μετά από τον [ ... ]

18 Οκτ 2017 14:12
Ανακοίνωση του Δημ. Συμβούλου Δήμου Τανάγρας κ. Λάζαρου Μαυράκη

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΛΕΣΙΟΥ

 

Αγαπητοί [ ... ]

17 Οκτ 2017 16:57
Εικονική περιήγηση στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Αρέθουσα, της Χαλκίδας Από την εφορία αρχαιοτήτων Εύβοιας

Εικονική περιήγηση στο νέο αρχαιολογικό [ ... ]

16 Οκτ 2017 16:51
Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019: Όλο το παρασκήνιο της διεκδίκησης - Τα προβλήματα, η διαχείριση και η ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Του Νάσου Νασόπουλου

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια [ ... ]

18 Οκτ 2017 20:10

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο [ ... ]

18 Οκτ 2017 13:50
Τα ναζιστικά γερμανικά εγκλήματα στον ελληνικό λαό την περίοδο της Κατοχής

Χιλιάδες εκτελέσεις πατριωτών από τον γερμανικό [ ... ]

17 Οκτ 2017 16:54
Η Ευβοιώτικη Septem και ο Σοφοκλής Παναγιώτου στο προεδρείο της ελληνικής ένωσης ζυθοποιών

Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem, [ ... ]

16 Οκτ 2017 13:32

• Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που [ ... ]

18 Οκτ 2017 16:36
Και στα δρεπτά άνθη «Διεπαγγελματική» …

 

Την Παρασκευή, 6/10/2017, στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΘΑΓΟΡΑ [ ... ]

18 Οκτ 2017 13:41
Έπεσαν οι υπογραφές για γήπεδο ποδοσφαίρου στο Σταυρό Εύβοιας

 Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή [ ... ]

16 Οκτ 2017 17:00
Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 73 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ [ ... ]

14 Οκτ 2017 20:04
Ανακοίνωση του ΣΒΣΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Γ.Γ ΣΤΡΑΤΗΓ. [ ... ]