Παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διευθύνσεις των περιοχών τους διοργανώνουν οι ΕΛΜΕ Πειραιά και Βοιωτίας την Παρασκευή 10 Νοέμβρη, στις 13.30μμ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των δύο αναπληρωτριών με αναπηρία που απολύθηκαν από το υπουργείο παιδείας.

Οι δύο περιπτώσεις είναι σχεδόν πανομοιότυπες και έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Βοιωτία

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Βοιωτίας καλεί η τοπική ΕΛΜΕ, με αίτημα την ακύρωση της απόλυσης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ειδικής κατηγορίας (αυτοάνοσο νόσημα) που απολύθηκε από το υπουργείο παιδείας.

"Η συναδέλφισσα να επιστρέψει στη θέση εργασίας της", είναι το αίτημα της ΕΛΜΕ, ενώ σημειώνει στο κάλεσμά της: "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ".

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10/11/2017, στις 13:30

Πειραιάς

Παράλληλα, κινητοποίηση διοργανώνεται και από την ΕΛΜΕ Πειραιά έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, για την επαναπρόσληψη της αναπληρώτριας που απολύθηκε για τους ίδιους λόγους.

Και αυτή η κινητοποίηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 10/11/2017, στις 13:30.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρει σχετικά: "Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, να καταδικάσουν με ανακοινώσεις τους αυτή την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ πράξη και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. 

Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό μας όπλο!"

Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ για την αναλγησία του υπουργείου παιδείας

Ανακοίνωση κατά της απόφασης του υπουργείου παιδείας να απολύσει δύο αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς με αναπηρία, εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα "καλεί τον Υπουργό Παιδείας, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να ξαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες αμέσως", καθώς, όπως τονίζεται, "είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και ενώ ήδη υπηρετούσαν σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων) και στη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Κύθηρα) αντίστοιχα.

Αιτία απόλυσης των εκπαιδευτικών είναι ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και να επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορία του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού, ενώ οι συναδέλφισσες γνωρίζοντας τι συμβαίνει, είχαν κάνει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017.

Η εκτελεστική επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την αναλγησία του υπουργείου παιδείας, το οποίο εξαντλώντας την αυστηρότητά του, έφτασε στο σημείο να απολύσει τις  εκπαιδευτικούς.

Καλεί τον Υπουργό Παιδείας έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει την απόφαση αυτή  και να ξαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες αμέσως. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του.

http://adedy.gr/wp-content/uploads/2017/11/2017.11.08-Δελτίο-Τύπου-Καταγγελία-για-την-αναλγησία-του-Υπουργείου-Παιδείας.pdf

Δ΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένες αναπληρώτριες

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ζούμε  και την απόλυση αναπληρωτριών συναδέλφων.

1η απόλυση:

Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που υπηρετεί στα Κύθηρα και αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα με την υγεία της (αυτοάνοσο νόσημα) απολύθηκε ξαφνικά με το κατηγορητήριο ότι  δεν έχει προσκομίσει το Πιστοποιητικό Αναπηρίας ( από το ΚΕ.Π.Α.),.Η ίδια όμως έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του πιστοποιητικού από τις 25 Απριλίου 2017. Σημειώνουμε ότι η συνάδελφος  έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό έληξε ενώ πιστοποιούσε  ότι η ασθένειά της  δεν είναι ιάσιμη.

Για την υπεράσπιση της συναδέλφου η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΙΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 10/11 13:30

2η απόλυση:

Αναπληρώτρια που υπηρετούσε σε σχολείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων απολύθηκε ενώ ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα - μη ιάσιμο). Και σε αυτήν την περίπτωση το περυσινό πιστοποιητικό έληξε, ενώ το καινούριο εκδόθηκε  λίγες ημέρες μετά την απόλυσή της

Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 10/11/2017 στις 13:30 στη ΔΔΕ Βοιωτίας καλεί η τοπική ΕΛΜΕ, με αίτημα την ακύρωση της απόλυσης της αναπληρώτριας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ!

ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΨΑΧΝΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ, …ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Απαιτούμε την  ανάκληση και των δύο απολύσεων, την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους, με τις αποδοχές τους καθ’ όλο το διάστημα αφότου προσλήφθηκαν αρχικά.

Να σταματήσει κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία, δήθεν στο όνομα της «τακτοποίησης», κατά των εκπαιδευτικών και γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θανάσης Παλλαντζάς                                     Κώστας Γεωργουλόπουλος

 

 

 

Η ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλλει την απόλυση των δύο αναπληρωτριών με αναπηρία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας καταγγέλλει την ανάλγητη, αντεργατική και αυθαίρετη απόλυση αναπληρωτών, στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, όπως καταγγέλλεται από τις οικείες ΕΛΜΕ Πειραιά και Βοιωτίας. Και στις δύο περιπτώσεις οι συνάδελφοι αναπληρωτές καθηγητές είχαν προσληφθεί ως ειδικής κατηγορίας, λόγω χρόνιας (ανίατης) ασθένειας. 

Για την πρόσληψη τους απαιτούνταν δικαιολογητικά από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς τα παλαιότερα δικαιολογητικά τους είχαν λήξει και χρειάζονταν επανεξέταση. Ενώ όμως οι συνάδελφοι είχαν εγκαίρως αιτηθεί επανεξέτασης (στην μία περίπτωση ήδη από 25 Απριλίου!) το ΚΕΠΑ δεν είχε προχωρήσει στην έκδοση πιστοποιητικού. Με την δικαιολογία, λοιπόν, της μη-προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων αυτών, ενώ η ευθύνη για την μη έκδοση αυτών των πιστοποιητικών δεν βάρυνε τους συναδέλφους αλλά μία άλλη δημόσια υπηρεσία, και παρά το ότι η απολυμένη συνάδελφος απευθύνθηκε στο Υπουργείο, προκειμένου να προασπίσει την θέση της.

Η πράξη αυτή του Υπουργείου Παιδείας μας εξοργίζει αλλά δεν μας ξαφνιάζει. Δεν είναι πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει σε αντιδραστικές, αντεργατικές αποφάσεις, πολλές φορές μάλιστα αυθαίρετα, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχουμε ήδη καταλάβει καλά ότι η επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι κινείται σε δύο κατευθύνσεις: α) την διαρκή περιστολή των εργατικών – εργασιακών μας δικαιωμάτων, είτε με την μείωση των αποδοχών μας (μισθοί, συντάξεις, φορολογία κλπ) είτε με αυξήσεις σε ωράρια, καθήκοντα κλπ. και ακόμα χειρότερα β) με την καταστρατήγηση ακόμα και των ίδιων των νόμων του κράτους ή την κατά περίπτωση εφαρμογή τους κατά το δοκούν, πάντοτε όμως εις βάρος των εργαζομένων, στην κατεύθυνση της λιτότητας και των περικοπών.

Η απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, δεν μπορεί αν είναι άλλη από τον συλλογικό αγώνα στη κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Δεν αφήνουμε κανέναν συνάδελφο αστήρικτο, περιμένοντας καρτερικά για να έρθει η σειρά μας. Η πολιτική των απολύσεων και της τρομοκρατίας δε θα περάσει!

Απαιτούμε την  ανάκληση και των δύο απολύσεων, την επιστροφή των συναδέλφων στις θέσεις τους, με τις αποδοχές τους καθ’ όλο το διάστημα αφότου προσλήφθηκαν αρχικά.

Να σταματήσει κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία, δήθεν στο όνομα της «τακτοποίησης», κατά των εκπαιδευτικών και γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων.

Christmas Sale

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

22 Νοε 2017 19:12

H παραδοσιακή πέτρινη γέφυρα [ ... ]

20 Νοε 2017 19:07
Στοιχεία ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στα πλαίσια ενημέρωσης & δημοσιοποίησης [ ... ]

17 Νοε 2017 18:46
Dirt Games Challenge 2017: Αντίστροφη μέτρηση

 

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία [ ... ]

15 Νοε 2017 14:56
O Δάβρης Ιωάννης στο βαλκανικό πρωτάθλημα στη Σλοβενία

Eκπροσώπησε την Ελλάδα στους Βαλκανικούς [ ... ]

21 Νοε 2017 17:13

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της καθημερινής [ ... ]

20 Νοε 2017 18:48

Βοηθός διαιτητή στο ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης [ ... ]

16 Νοε 2017 17:19
Ο λόγος του Προέδρου του ΣΒΣΕ κ. Νίκου Κουδούνη στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΉ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ [ ... ]

15 Νοε 2017 13:46
Σημαντικά έργα για το οδικό δίκτυο της Άμφισσας

 

Δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 [ ... ]

20 Νοε 2017 19:10
Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την «Black Friday»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, πέρυσι [ ... ]

20 Νοε 2017 18:47

• "Ο δικός μας Θεός - ο δικός μας άνθρωπος", [ ... ]

15 Νοε 2017 17:57
Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 (ΟΣΔΕ 2017) για υποψήφιους Νέους Γεωργούς

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής [ ... ]

14 Νοε 2017 17:37
Εύβοια: Συνελήφθη ηλικιωμένος που πάτησε σκύλο με το αυτοκίνητό του

Ο εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο, [ ... ]