Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας στον Ίναχο, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Περιβολίου-Μαρμάρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που δίνει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του οδικού αποκλεισμού μεγάλου τμήματος της Δυτικής Φθιώτιδας και αποκαθιστά την ασφάλεια των μετακινήσεων των διερχομένων, μετά την καταστροφή της παλαιάς γέφυρας, τον Φεβρουάριο του 2015. Η νέα γέφυρα, πιστοποιημένων προδιαγραφών, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή, αλλά και να επανασυνδέσει τις αποκομμένες τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου Μακρακώμης με την Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

Για τη σημαντική συμβολή της γέφυρας στη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία γέφυρα πλήρως εκσυγχρονισμένη που λύνει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που θα εξυπηρετεί.

 

«Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των δρόμων μας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, είναι για εμάς το Α και το Ω. Βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες του οδικού μας δικτύου και αποφασίσαμε ότι ένας από τους βασικούς στόχους, ως περιφερειακής αρχής, θα πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ για να δημιουργήσουμε ασφαλείς δρόμους και να κάνουμε έργα στην κατεύθυνση αυτή. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, κάθε μέρα μελετάμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τα χρήματα για να κάνουμε παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο. Ο λόγος που μπορούμε και απορροφούμε τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα, αφορά στο ό,τι κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση και τον σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να λύνουμε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις και να κάνουμε την Στερεά Ελλάδα προσβάσιμη σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε σημεία που ήταν αποκλεισμένη. Είναι αστείο να διαφημίζεις επί χρόνια τον τόπο σου, να προσκαλείς τουρίστες να τον επισκεφτούν και να μην μπορείς να τους υποδεχθείς. Αυτό κάνουμε, αλλάζουμε τις συνθήκες για να υποδεχθούμε κόσμο, μα πάνω απ’ όλα λύνουμε και τα ουσιαστικά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών».

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

28 Ιουν 2017 18:11

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, [ ... ]

28 Ιουν 2017 18:00
Συναυλία με το Μπάμπη Τσέρτο και την Αρετή Κετιμέ, στο θέατρο Ορέστης Μακρής της Χαλκίδας

 

Συναυλία με το Μπάμπη Τσέρτο, την Αρετή [ ... ]

27 Ιουν 2017 19:12
Φαινόμενο ανάπτυξης φυτοπλαγκτού στο Μαλιακό, Β. Ευβοϊκό κόλπο και άλλες θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες [ ... ]

27 Ιουν 2017 14:16
Λευκή νύχτα με τα καταστήματα ανοιχτά, στην Ερέτρια

 

Λευκή νύχτα με τα καταστήματα ανοιχτά [ ... ]

28 Ιουν 2017 18:08
Πεζοπορία στους Πεταλιούς, στις 2 Ιουλίου

Πεζοπορία στη μεγαλόνησο των Πεταλιών, [ ... ]

28 Ιουν 2017 17:56

Συναυλίες με τίτλο "SummERTime", διοργανώνει [ ... ]

27 Ιουν 2017 14:40
Σεμινάρια Σύγχρονης Ιστορίας της Τουρκίας (1923-2017)

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ανακοίνωση

Η [ ... ]

27 Ιουν 2017 14:13
Διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην πλατεία Μάλλιου, της Χαλκίδας

Με συγκροτήματα από την Κίνα, την Αίγυπτο [ ... ]

28 Ιουν 2017 18:04
Συναυλία με το Θάνο Μικρούτσικο, στο θέατρο Ορέστης Μακρής της Χαλκίδας

Συναυλία με το Θάνο Μικρούτσικο, διοργανώνεται [ ... ]

28 Ιουν 2017 17:44
Εκδήλωση για την πολιτική Οικολογία

Το Οικολογικό Δίκτυο διοργανώνει μια εκδήλωση [ ... ]

27 Ιουν 2017 14:20
Πρόσκληση για προστασία του περιβάλλοντος

 

Τις τελευταίες ήμερες βρίσκεται ήδη [ ... ]

27 Ιουν 2017 12:36
Εργατικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ Χαλκίδας, στο πάρκο Δέλτα της Νεάπολης

 

Εκδηλώσεις του εργατικού φεστιβάλ, διοργανώνουν [ ... ]