Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας στον Ίναχο, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Περιβολίου-Μαρμάρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που δίνει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του οδικού αποκλεισμού μεγάλου τμήματος της Δυτικής Φθιώτιδας και αποκαθιστά την ασφάλεια των μετακινήσεων των διερχομένων, μετά την καταστροφή της παλαιάς γέφυρας, τον Φεβρουάριο του 2015. Η νέα γέφυρα, πιστοποιημένων προδιαγραφών, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή, αλλά και να επανασυνδέσει τις αποκομμένες τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου Μακρακώμης με την Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

Για τη σημαντική συμβολή της γέφυρας στη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία γέφυρα πλήρως εκσυγχρονισμένη που λύνει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που θα εξυπηρετεί.

 

«Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των δρόμων μας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, είναι για εμάς το Α και το Ω. Βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες του οδικού μας δικτύου και αποφασίσαμε ότι ένας από τους βασικούς στόχους, ως περιφερειακής αρχής, θα πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ για να δημιουργήσουμε ασφαλείς δρόμους και να κάνουμε έργα στην κατεύθυνση αυτή. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, κάθε μέρα μελετάμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τα χρήματα για να κάνουμε παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο. Ο λόγος που μπορούμε και απορροφούμε τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα, αφορά στο ό,τι κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση και τον σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να λύνουμε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις και να κάνουμε την Στερεά Ελλάδα προσβάσιμη σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε σημεία που ήταν αποκλεισμένη. Είναι αστείο να διαφημίζεις επί χρόνια τον τόπο σου, να προσκαλείς τουρίστες να τον επισκεφτούν και να μην μπορείς να τους υποδεχθείς. Αυτό κάνουμε, αλλάζουμε τις συνθήκες για να υποδεχθούμε κόσμο, μα πάνω απ’ όλα λύνουμε και τα ουσιαστικά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών».

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

28 Απρ 2017 15:01
Κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Πατρινού Γιώργου Κοζία, με τίτλο

"Ό,τι υπήρχε στο μαγαζάκι σου χάθηκε, επωλήθη. [ ... ]

27 Απρ 2017 13:49
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ EUROPEAN SPACE AGENCY ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως [ ... ]

27 Απρ 2017 09:32
Την παύση λειτουργίας του εξεταστικού κέντρου λυκείου Βασιλικού, καταγγέλλει με επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του λυκείου

Την παύση λειτουργίας του γενικού λυκείου [ ... ]

26 Απρ 2017 15:07
ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - Αφιέρωμα στον James Joyce

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας [ ... ]

28 Απρ 2017 14:57
AIΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια [ ... ]

27 Απρ 2017 13:46
Στο παγκόσμιο φεστιβάλ τέχνης

Στο παγκόσμιο φεστιβάλ τέχνης "Global Art Festival", [ ... ]

26 Απρ 2017 17:05
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως 15 Μάιου και τα καταστήματα τις Κυριακές, 7 Μαΐου και 14 Μαΐου θα παραμείνουν προαιρετικά Κλειστά.

Με την ευκαιρία της διενέργειας σε πολλές [ ... ]

26 Απρ 2017 15:00
Πρόσληψη προσωπικού σε μεζεδοπωλείο της Χαλκίδας

Υπάλληλο στο service ζητά να προσλάβει μεζεδοπωλείο [ ... ]

28 Απρ 2017 12:32
Ένα ξεχωριστό πάρκο το Adventure park, στη Μαλακάσα

Ένα ξεχωριστό πάρκο - χώρος αναψυχής, το [ ... ]

27 Απρ 2017 13:43
► Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, στη Σκάλα Ωρωπού

Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, λειτουργεί [ ... ]

26 Απρ 2017 17:03
Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) Εγγραφή & Καταχώριση υπόχρεων στο ΗΜΑ

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας [ ... ]

25 Απρ 2017 21:47
Τον αρχαίο εκείνο τον καιρό…

Η οικονομική κρίση που για οκτώ χρόνια [ ... ]