Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για την κατασκευή της γέφυρας στον Ίναχο, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Περιβολίου-Μαρμάρων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που δίνει λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα του οδικού αποκλεισμού μεγάλου τμήματος της Δυτικής Φθιώτιδας και αποκαθιστά την ασφάλεια των μετακινήσεων των διερχομένων, μετά την καταστροφή της παλαιάς γέφυρας, τον Φεβρουάριο του 2015. Η νέα γέφυρα, πιστοποιημένων προδιαγραφών, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή, αλλά και να επανασυνδέσει τις αποκομμένες τοπικές κοινότητες και τους οικισμούς του Δήμου Μακρακώμης με την Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου και τον υπόλοιπο νομό Φθιώτιδος.

Για τη σημαντική συμβολή της γέφυρας στη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία γέφυρα πλήρως εκσυγχρονισμένη που λύνει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που θα εξυπηρετεί.

 

«Η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός των δρόμων μας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, είναι για εμάς το Α και το Ω. Βάλαμε κάτω όλα τα δεδομένα και τις ανάγκες του οδικού μας δικτύου και αποφασίσαμε ότι ένας από τους βασικούς στόχους, ως περιφερειακής αρχής, θα πρέπει να είναι να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ για να δημιουργήσουμε ασφαλείς δρόμους και να κάνουμε έργα στην κατεύθυνση αυτή. Με πολύ προσεκτικές κινήσεις, κάθε μέρα μελετάμε, σχεδιάζουμε και διεκδικούμε τα χρήματα για να κάνουμε παρεμβάσεις στο οδικό μας δίκτυο. Ο λόγος που μπορούμε και απορροφούμε τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα, αφορά στο ό,τι κάνουμε πολύ σοβαρή δουλειά στην τεκμηρίωση και τον σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα οι υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να λύνουμε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις και να κάνουμε την Στερεά Ελλάδα προσβάσιμη σε όλη τη χώρα, ακόμη και σε σημεία που ήταν αποκλεισμένη. Είναι αστείο να διαφημίζεις επί χρόνια τον τόπο σου, να προσκαλείς τουρίστες να τον επισκεφτούν και να μην μπορείς να τους υποδεχθείς. Αυτό κάνουμε, αλλάζουμε τις συνθήκες για να υποδεχθούμε κόσμο, μα πάνω απ’ όλα λύνουμε και τα ουσιαστικά προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών».

Up to 72% Off Local Warehouse Clearance, Ends: Aug 31, 2016

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

22 Αυγ 2017 17:20
Γλέντι με τον Α.Ο. Κεραυνό Αγίου Θωμά Τανάγρας

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στον χώρο του [ ... ]

18 Αυγ 2017 18:31
Ομιλία Πέτρου Θέμελη, καθ. αρχαιολογίας, για την Κύμη της Ευβοίας - παρελθόν και παρόν

 "Η Κύμη της Ευβοίας - παρελθόν και παρόν", [ ... ]

18 Αυγ 2017 11:43

• Το έργο του Βασίλη Ρώτα "Οι  γραμματιζούμενοι", [ ... ]

17 Αυγ 2017 18:34
Πύρινος εφιάλτης χτες βράδυ στην Κεφαλονιά

Ανήμερα του Αγίου Γερασίμου 16 Αυγούστου, [ ... ]

22 Αυγ 2017 12:32
Ένα προσωπικό ταξίδι στο χθες…

Πάνε πολλά χρόνια από τότε. Πόσα ακριβώς [ ... ]

18 Αυγ 2017 18:08
43 χρόνια μετά: Η Επική Μάχη της ΕΛΔYK

 

Η ΕΛΔΥΚ του 1974 αποτελούσε μιά πάρα πολύ [ ... ]

18 Αυγ 2017 11:36
► Παρουσίαση βιβλίου για τα μεταλλεία της Εύβοιας και συναυλία της Δάφνης Ζουρνατζή, στα Χάνια Αυλωναρίου

 Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Κατσαμάγκου, [ ... ]

17 Αυγ 2017 17:43
Απαγόρευση κυκλοφορίας από την 12η βραδινή της 17ης Αυγούστου ημέρα Πέμπτη 2017, έως και την 12η βραδινή της 18ης Αυγούστου ημέρα Παρασκευή 2017,

Με βάση τον από 17-08-2017 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου [ ... ]

21 Αυγ 2017 17:42
Η

 

Φωτό - Κείμενο Αντώνη Λάμπρου

 

Μετάφραση [ ... ]

18 Αυγ 2017 13:04
Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι, στον Κάραβο Αλιβερίου

 Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι διοργανώνει [ ... ]

18 Αυγ 2017 11:28
Με επιτυχία το Nησιώτικο πανηγύρι στον Άγιο Βλάση Εύβοιας

• Με επιτυχία, με μεγάλη συμμετοχή του [ ... ]

17 Αυγ 2017 17:34
Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει …

Ο Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός [ ... ]