Την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ & ΤΣ, κα Ευγενία Φωτονιάτα, επισκέφθηκε εχθές Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, με σκοπό το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στις προκηρύξεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, καθώς και για το συντονισμό μεταξύ ΕΠΑΝΕΚ και ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και την ενεργοποίηση νέων προσκλήσεων.

 

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας έθεσε το μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων στην έκδοση των προσκλήσεων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Η αναμονή για την ενεργοποίηση των χρηματοδοτήσεων, έχει επιπτώσεις στο σύνολο της αγοράς, καθώς οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν σε καμία επένδυση.

Επίσης, τέθηκε το πρόβλημα με τη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), δεδομένου η κατάσταση αυτή στερεί τη δυνατότητα ενεργοποίησης των πόρων που διαθέτει η ίδια η Περιφέρεια μέσω του ΠΕΠ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση από την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για τον χρονοπρογραμματισμό δημοσίευσης των επικείμενων δράσεων (Νεοφυής, Αναβάθμιση ΠΜΕ & ΜΜΕ, Ενίσχυση ΜΜΕ, Τουρισμού), αλλά και για τις επόμενες δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας (ενίσχυση ΚοινΣΕπ, αναβάθμιση εταιριών franchise, συνεργατικοί σχηματισμοί ΜΜΕ, επιχειρηματική επανεκκίνηση, εξωστρέφεια – διεθνοποίηση ΜΜΕ κ.α.).

 

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χειμάρας δηλώνει τα εξής:

 

«Σήμερα μας δόθηκε η δυνατότητα να θέσουμε στην Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κα Φωτονιάτα, το μέγεθος του προβλήματος των καθυστερήσεων στις προκηρύξεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Παρουσιάσαμε το αρνητικό κλίμα που επιφέρουν στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων, έτσι ακριβώς όπως το βιώνουν και μας το μεταφέρουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας και ζητήσαμε την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθούν προσκλήσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο τομέα του Τουρισμού, της Μεταποίησης και την Εξαγωγικής δραστηριότητας.   

Τέλος, ενημερώσαμε την κα Φωτονιάτα σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων στην Περιφέρειά μας και συμφωνήσαμε στη στενή συνεργασία και στο συντονισμό των πολιτικών μας, για να καταφέρουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας.

 

Την ευχαριστώ θερμά για την άμεση αποδοχή του αιτήματος μας για τη συνάντηση, την εποικοδομητική συζήτηση και τη θετική της διάθεση για στενή συνεργασία.»

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

16 Οκτ 2017 17:00
Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 73 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ [ ... ]

14 Οκτ 2017 20:04
Ανακοίνωση του ΣΒΣΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Γ.Γ ΣΤΡΑΤΗΓ. [ ... ]

11 Οκτ 2017 17:03
Όταν είσαι 15 χρονών απαγορεύεται να πιείς μπύρα αλλά επιτρέπεται να επιλέξεις το φύλο σου

Με τι λογική εσείς οι 148 βουλευτές ψηφίσατε [ ... ]

06 Οκτ 2017 13:21
Μυθολογικό εργαστήρι για ενήλικες 2017-2018

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς [ ... ]

16 Οκτ 2017 16:51
Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019: Όλο το παρασκήνιο της διεκδίκησης - Τα προβλήματα, η διαχείριση και η ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Του Νάσου Νασόπουλου

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια [ ... ]

13 Οκτ 2017 17:45
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, για τις 5 απολύσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Το θέμα των απολύσεων σε καταστήματα μαζικής [ ... ]

09 Οκτ 2017 19:56
Το ντοκιμαντέρ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με [ ... ]

05 Οκτ 2017 17:01
ΑΝΘΟ-Τετάρτη για τους Συνεταιρισμούς

 

Πραγματοποιήθηκε με πολύ ενδιαφέρον [ ... ]

16 Οκτ 2017 13:32

• Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που [ ... ]

13 Οκτ 2017 10:34
Πάτρα: Η Κυρία Χριστίνα της πλατείας Μαρκάτου ζητά τη βοήθεια όλων μας - Θέλει ρούχα και στέγη για το χειμώνα...

Η Κυρία Χριστίνα κατοικεί εδώ και καιρό [ ... ]

09 Οκτ 2017 10:37

• Διακοπή της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί [ ... ]

04 Οκτ 2017 17:15
Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο η σχολική σύμβουλος Εύβοιας, Ρούλα Κεχρή

• Σε εκπαιδευτική ημερίδα στη Χίο πήρε [ ... ]