Με αφιέρωμα στην καινοτομία και στις σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "Αστρολάβος", της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, με ειδικό αφιέρωμα στην καινοτομία, στις σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας, και στα υπολογιστικά μαθηματικά γενικότερα.

Η επιστημονική επιτροπή του περιοδικού αποτελείται από 35 καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας. Οι εργασίες που πρόκειται να δημοσιευτούν, για την εξασφάλιση της επιστημονικής τους ποιότητας και αρτιότητας, ακολουθούν προηγουμένως το σύστημα της έγκρισης δύο ή τριών κριτών.

Επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού είναι ο Μανώλης Κρητικός, επ. καθηγητής του οικονομικού παν/μίου της Αθήνας.

Το 25ο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με spot για τα 100 χρόνια της μαθηματικής εταιρείας το 2018, κι ανάμεσα στα θέματά του, σε 120 σελίδες, ξεχωρίζουν οι εργασίες - abstracts:

"Εξαγωγή αγοραστικών συσχετίσεων για μια συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία με τη χρήση δεδομένων πωλήσεων: Η περίπτωση των προϊόντων περιποίησης προσώπου", των Κατερίνας Καλαϊδοπούλου και Αναστασίας Γρίβα.

"Βελτιστοποίηση συστημάτων αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στη βιομηχανία μέσω προσομοίωσης", των Μένιππου Βούζα, Δημήτρη Μπεχτσή και Δημήτρη Βλάχου.

"The Effects of Appraisal Justice, Organizational Politics, Accountability and Resilience on Task and Contextual Performance: An Empirical Study in Greece", Anna Gkioni.

"Shopping Mission and Assortment Organization: Compatibility and Discrepancy between their Nominal Values", Dimitra Armouti, Athanasia Tsagri and Panagiotis Sarantopoulos.

"A Privacy Respecting, Collective Intelligence based eBusiness model for Smart City Environments", Artemis D. Avgerou, Panayotis E. Nastou, Dimitra Nastouli, Panos M. Pardalos and Yannis C. Stamatiou.

"Το Πολυπαραγοντικό Μοντέλο Ηγεσίας του Bass, Ερευνητική Εφαρμογή στο Δημόσιο Τομέα", του Αθανάσιου Λαμπράκη.

"Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία χρηματοδότησης μιας νεοφυούς επιχείρησης (Start-up)", των Γεωργίας Βεργή και Κωνσταντίνου Φούσκα.

"Αξιολόγηση της Αποτελεσματικότητας των Επενδύσεων Έρευνας και Ανάπτυξης σε Παγκόσμιες Επιχειρήσεις", των Φωτεινής Καλαφάτη και Μιχάλη Δούμπου.

"Μέτρηση Ικανοποίησης των Φοιτητών από τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου", των Άγγελου Δήμογλης, Ανδρέα Κουλιεράκη, Ηλία Παρασκευόπουλου και Κατερίνας Χατζηαθανασίου.

"Διευθυντικά Στελέχη και Επιτυχία στην Καριέρα: Η Επίδραση της Προσωπικότητας, των Στρατηγικών Καριέρας και των Οργανωσιακών Παραγόντων", της Σταματίας Κωστάκη.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάη του 1994, εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, κι απευθύνεται κυρίως στο κοινό της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Αναλυτικά, οι θεματικοί τομείς του περιοδικού είναι, τα υπολογιστικά μαθηματικά και οι εφαρμογές τους, οι αλγόριθμοι, η θεωρία των πληροφοριών, η θεωρία του υπολογισμού, η θεωρία της βελτιστοποίησης, τα γραφήματα, η υπολογιστική γεωμετρία, η τεχνητή νοημοσύνη, οι δομές & οι βάσεις δεδομένων, ο κατανεμημένος προγραμματισμός, τα λειτουργικά συστήματα, η αρχιτεκτονική των υπολογιστών, η αριθμητική ανάλυση, η ανάκτηση πληροφοριών, τα δίκτυα, οι τεχνολογίες διαδικτύου, η επεξεργασία εικόνας, η κινητή τηλεφωνία, η κρυπτογραφία και η ασφάλεια δεδομένων, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η εκπαίδευση από απόσταση.

 

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

1. www.astrolavosjournal.gr και

2. www.msl.aueb.gr/astrolavos/files/Issue-25.pdf

3. www.msl.aueb.gr/astrolavos/files/form.pdf

4. www.msl.aueb.gr/files/issue09-2008.pdf

5. www.msl.aueb.gr/files/issue08-2007.pdf

6. www.msl.aueb.gr/files/issue07-2007.pdf

7. www.msl.aueb.gr/files/issue06-2006.pdf

 

8. www.msl.aueb.gr/files/issue05-2006.pdf

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

28 Απρ 2017 15:01
Κυκλοφορεί η νέα ποιητική συλλογή του Πατρινού Γιώργου Κοζία, με τίτλο

"Ό,τι υπήρχε στο μαγαζάκι σου χάθηκε, επωλήθη. [ ... ]

27 Απρ 2017 13:49
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ EUROPEAN SPACE AGENCY ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως [ ... ]

27 Απρ 2017 09:32
Την παύση λειτουργίας του εξεταστικού κέντρου λυκείου Βασιλικού, καταγγέλλει με επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του λυκείου

Την παύση λειτουργίας του γενικού λυκείου [ ... ]

26 Απρ 2017 15:07
ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - Αφιέρωμα στον James Joyce

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας [ ... ]

28 Απρ 2017 14:57
AIΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια [ ... ]

27 Απρ 2017 13:46
Στο παγκόσμιο φεστιβάλ τέχνης

Στο παγκόσμιο φεστιβάλ τέχνης "Global Art Festival", [ ... ]

26 Απρ 2017 17:05
Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει πως οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως 15 Μάιου και τα καταστήματα τις Κυριακές, 7 Μαΐου και 14 Μαΐου θα παραμείνουν προαιρετικά Κλειστά.

Με την ευκαιρία της διενέργειας σε πολλές [ ... ]

26 Απρ 2017 15:00
Πρόσληψη προσωπικού σε μεζεδοπωλείο της Χαλκίδας

Υπάλληλο στο service ζητά να προσλάβει μεζεδοπωλείο [ ... ]

28 Απρ 2017 12:32
Ένα ξεχωριστό πάρκο το Adventure park, στη Μαλακάσα

Ένα ξεχωριστό πάρκο - χώρος αναψυχής, το [ ... ]

27 Απρ 2017 13:43
► Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, στη Σκάλα Ωρωπού

Εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, λειτουργεί [ ... ]

26 Απρ 2017 17:03
Παρουσίαση Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων (ΗΜΑ) Εγγραφή & Καταχώριση υπόχρεων στο ΗΜΑ

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας [ ... ]

25 Απρ 2017 21:47
Τον αρχαίο εκείνο τον καιρό…

Η οικονομική κρίση που για οκτώ χρόνια [ ... ]