Με αφιέρωμα στην καινοτομία και στις σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού "Αστρολάβος", της μαθηματικής εταιρείας - ΕΜΕ, με ειδικό αφιέρωμα στην καινοτομία, στις σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας, και στα υπολογιστικά μαθηματικά γενικότερα.

Η επιστημονική επιτροπή του περιοδικού αποτελείται από 35 καθηγητές πανεπιστημίων της χώρας. Οι εργασίες που πρόκειται να δημοσιευτούν, για την εξασφάλιση της επιστημονικής τους ποιότητας και αρτιότητας, ακολουθούν προηγουμένως το σύστημα της έγκρισης δύο ή τριών κριτών.

Επικεφαλής της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού είναι ο Μανώλης Κρητικός, επ. καθηγητής του οικονομικού παν/μίου της Αθήνας.

Το 25ο τεύχος του περιοδικού κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, με spot για τα 100 χρόνια της μαθηματικής εταιρείας το 2018, κι ανάμεσα στα θέματά του, σε 120 σελίδες, ξεχωρίζουν οι εργασίες - abstracts:

"Εξαγωγή αγοραστικών συσχετίσεων για μια συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία με τη χρήση δεδομένων πωλήσεων: Η περίπτωση των προϊόντων περιποίησης προσώπου", των Κατερίνας Καλαϊδοπούλου και Αναστασίας Γρίβα.

"Βελτιστοποίηση συστημάτων αυτο-οδηγούμενων οχημάτων στη βιομηχανία μέσω προσομοίωσης", των Μένιππου Βούζα, Δημήτρη Μπεχτσή και Δημήτρη Βλάχου.

"The Effects of Appraisal Justice, Organizational Politics, Accountability and Resilience on Task and Contextual Performance: An Empirical Study in Greece", Anna Gkioni.

"Shopping Mission and Assortment Organization: Compatibility and Discrepancy between their Nominal Values", Dimitra Armouti, Athanasia Tsagri and Panagiotis Sarantopoulos.

"A Privacy Respecting, Collective Intelligence based eBusiness model for Smart City Environments", Artemis D. Avgerou, Panayotis E. Nastou, Dimitra Nastouli, Panos M. Pardalos and Yannis C. Stamatiou.

"Το Πολυπαραγοντικό Μοντέλο Ηγεσίας του Bass, Ερευνητική Εφαρμογή στο Δημόσιο Τομέα", του Αθανάσιου Λαμπράκη.

"Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία χρηματοδότησης μιας νεοφυούς επιχείρησης (Start-up)", των Γεωργίας Βεργή και Κωνσταντίνου Φούσκα.

"Αξιολόγηση της Αποτελεσματικότητας των Επενδύσεων Έρευνας και Ανάπτυξης σε Παγκόσμιες Επιχειρήσεις", των Φωτεινής Καλαφάτη και Μιχάλη Δούμπου.

"Μέτρηση Ικανοποίησης των Φοιτητών από τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου", των Άγγελου Δήμογλης, Ανδρέα Κουλιεράκη, Ηλία Παρασκευόπουλου και Κατερίνας Χατζηαθανασίου.

"Διευθυντικά Στελέχη και Επιτυχία στην Καριέρα: Η Επίδραση της Προσωπικότητας, των Στρατηγικών Καριέρας και των Οργανωσιακών Παραγόντων", της Σταματίας Κωστάκη.

Το περιοδικό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάη του 1994, εκδίδεται δύο φορές το χρόνο, κι απευθύνεται κυρίως στο κοινό της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Αναλυτικά, οι θεματικοί τομείς του περιοδικού είναι, τα υπολογιστικά μαθηματικά και οι εφαρμογές τους, οι αλγόριθμοι, η θεωρία των πληροφοριών, η θεωρία του υπολογισμού, η θεωρία της βελτιστοποίησης, τα γραφήματα, η υπολογιστική γεωμετρία, η τεχνητή νοημοσύνη, οι δομές & οι βάσεις δεδομένων, ο κατανεμημένος προγραμματισμός, τα λειτουργικά συστήματα, η αρχιτεκτονική των υπολογιστών, η αριθμητική ανάλυση, η ανάκτηση πληροφοριών, τα δίκτυα, οι τεχνολογίες διαδικτύου, η επεξεργασία εικόνας, η κινητή τηλεφωνία, η κρυπτογραφία και η ασφάλεια δεδομένων, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η εκπαίδευση από απόσταση.

 

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3617784 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

1. www.astrolavosjournal.gr και

2. www.msl.aueb.gr/astrolavos/files/Issue-25.pdf

3. www.msl.aueb.gr/astrolavos/files/form.pdf

4. www.msl.aueb.gr/files/issue09-2008.pdf

5. www.msl.aueb.gr/files/issue08-2007.pdf

6. www.msl.aueb.gr/files/issue07-2007.pdf

7. www.msl.aueb.gr/files/issue06-2006.pdf

 

8. www.msl.aueb.gr/files/issue05-2006.pdf

 Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie

17 Οκτ 2017 16:57
Εικονική περιήγηση στο νέο αρχαιολογικό μουσείο Αρέθουσα, της Χαλκίδας Από την εφορία αρχαιοτήτων Εύβοιας

Εικονική περιήγηση στο νέο αρχαιολογικό [ ... ]

16 Οκτ 2017 16:51
Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019: Όλο το παρασκήνιο της διεκδίκησης - Τα προβλήματα, η διαχείριση και η ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Του Νάσου Νασόπουλου

Η Πάτρα είναι η διοργανώτρια [ ... ]

13 Οκτ 2017 17:45
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, για τις 5 απολύσεις σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Το θέμα των απολύσεων σε καταστήματα μαζικής [ ... ]

09 Οκτ 2017 19:56
Το ντοκιμαντέρ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με [ ... ]

17 Οκτ 2017 16:54
Η Ευβοιώτικη Septem και ο Σοφοκλής Παναγιώτου στο προεδρείο της ελληνικής ένωσης ζυθοποιών

Ο ιδιοκτήτης της μικροζυθοποιίας Septem, [ ... ]

16 Οκτ 2017 13:32

• Δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που [ ... ]

13 Οκτ 2017 10:34
Πάτρα: Η Κυρία Χριστίνα της πλατείας Μαρκάτου ζητά τη βοήθεια όλων μας - Θέλει ρούχα και στέγη για το χειμώνα...

Η Κυρία Χριστίνα κατοικεί εδώ και καιρό [ ... ]

09 Οκτ 2017 10:37

• Διακοπή της υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί [ ... ]

16 Οκτ 2017 17:00
Δελτίο Τύπου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα για τα 73 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ

ΛΑΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΕ [ ... ]

14 Οκτ 2017 20:04
Ανακοίνωση του ΣΒΣΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Γ.Γ ΣΤΡΑΤΗΓ. [ ... ]

11 Οκτ 2017 17:03
Όταν είσαι 15 χρονών απαγορεύεται να πιείς μπύρα αλλά επιτρέπεται να επιλέξεις το φύλο σου

Με τι λογική εσείς οι 148 βουλευτές ψηφίσατε [ ... ]

06 Οκτ 2017 13:21
Μυθολογικό εργαστήρι για ενήλικες 2017-2018

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς [ ... ]